53 subscribers
276 photos
16 videos
8 files
167 links
๐Ÿ’ฅGabungan nota-nota emas dari sifu dan mentor emas terkenal.
๐Ÿ’ฅIlmu tentang emas untuk dikongsi dan disebarkan.
๐Ÿ’ฅKenapa emas dan bagaimana cara terbaik menabung emas secara konsisten.
Download Telegram
999 lebih untung dari 916; 10 tahun lebih baik dari 3 tahun, 100g lebih untung dari 1g tak tambahยฒ dari mula beli.
GAP ; Apa itu GAP โ‰๏ธ

Antara pilihan cara simpan emas, GAP adalah cara yang paling famous dalam kalangan penyimpan emas. Nak tahu kenapa ramai pilih GAP? ๐Ÿคฉ

1โƒฃ Sama juga macam akaun bank. Belian emas akan ditukarkan dalam bentuk gram ikut harga emas harian serendah RM100.

2โƒฃ Urusan online 24/7. Mudah dan pantas.

3โƒฃ Item withdrawal bermula 1 gram hinggalah ke 20 gram goldbar dan 1 dinar ke 20 dinar untuk dinar.

4โƒฃ Boleh buyback (jualan semula) dalam bentuk cash.

5โƒฃ Boleh arrahnu emas simpanan GAP.

6โƒฃ Tiada kos upah simpanan emas dalam akaun GAP

7โƒฃ Bersandarkan kepada emas fizikal dan diperakukan Patuh Syariah.

8โƒฃ Boleh buka akaun anak di akaun simpanan emas GAP JUNIOR

Segalanya mudah di Public Gold!

Shukri Hanafi (PG032390)
Star Founder Master Dealer Public Gold.
"Bila masa terbaik untuk simpan emas?"
โ€œ20 tahun lepas! Masa kedua terbaik ialah mula dengan hari ni๐Ÿ˜‰โ€

Sebenarnya, kalau kita simpan emas untuk simpanan jangka masa panjang, sekurang-kurangnya 3 tahun dan ke atas.

Mula sahaja walaupun dengan 1 gram.

Sebab apa?

1. Emas boleh dikatakan confirm naik untuk jangka masa panjang.

Sebab utamanya ialah kuasa beli duit kertas kita yang confirm akan merosot disebabkan inflasi.

Kalau karipap confirm akan naik dalam jangka panjang, inikan pula emas.

2. Harga emas paling rendah hanya kita akan tahu bila dah naik balik dan jadi sejarah.

Tahu pun hanya mampu tengok, sebab dah tak boleh dapat lagi.

Jadi, sebenarnya bila-bila masa sesuai untuk bermula simpan emas dan terus menyimpan dengan konsisten.
Orang selalu tanya. Untung ke simpan emas? Ada bukti tak?

Cara terpantas melihat untung simpan emas dalam jangka masa panjang, ialah dengan melihat carta prestasi harga emas di website goldprice.org (ehem-ehem sila pergi skodeng sekarang)

Di sana anda boleh melihat prestasi harga emas dalam matawang utama dunia (sejak tahun 2007)

Ada tahun harga emas naik melebihi 30% setahun dan ada tahun harga emas negatif. Ini adalah normal bagi emas. Ia ada turun naik.

Sebab itu orang yang nak untung dalam pelaburan emas, dia mesti invest untuk jangka masa panjang dan konsisten sebab anda memang akan untung.

Jangan membeli emas sekali dan tunggu harga naik. Itu adalah berjudi. Melabur dan berjudi itu perkara yang berbeza sama sekali.

Mengapa perlu melabur dalam jangka masa panjang?

Sebab ada beberapa matlamat kewangan kita yang memerlukan jangka masa panjang.

Sebagai contoh, simpanan untuk pergi Mekah.

Simpanan untuk dana pendidikan anak-anak.

Simpanan/pelaburan untuk dana persaraan (selain bergantung kepada duit KWSP)

Simpanan untuk membeli aset yang bernilai tinggi (rumah dan tanah).

Mahu atau tidak, anda perlukan strategi untuk melabur/menyimpan dalam jangka masa panjang.

Pelaburan emas tak sesuai untuk orang yang nak untung cepat dan banyak. Sebab orang yang nak cepat dan banyak, dia mudah terjebak dengan skim-skim cepat kaya. Ini pengalaman peribadi saya.

Simpan emas dengan ilmu.

Anda pasti senyum :)
#NotaEmasSyukorHashim
Gais,

InsyaAllah hari Jumaat ini, 28/1/2022 jam 11.00 pagi, saya akan buat FBlive dan mengupas tajuk Potensi Emas Tahun 2022.

Lokasinya di FBpage Syukor Hashim & Jonaina Nordin

Apakah faktor-faktor yang boleh menggerakkan harga emas pada tahun ini?

Apakah strategi yang boleh anda gunakan untuk memaksimakan keuntungan?

InsyaAllah saya akan jawab pada hari Jumaat ini.

Anda boleh bertanya saya sebarang soalan.

Seperti biasa, akan ada promosi belian dan promosi menjadi dealer Public Gold menanti anda.

Juga akan ada cabutan bertuah menang emas untuk anda yang mengambil bahagian dalam FBlive saya ini.

Dipersilakan share dengan rakan-rakan anda.

See you this friday!

#NotaEmasSyukorHashim
Harga Emas Rendah!
Harga Emas Rendah!
Harga Emas Rendah!

Harga Emas hari ini berada pada paras yang rendah. Selalunya saya akan beri gambaran begini,

Apabila harga pada paras rendah sebegini, ianya bukanlah peluang untuk seseorang untuk #BELI tetapi ianya adalah peluang untuk #BORONG.

Istilah borong itu merujuk kepada Kuantiti yang banyak.

Jadi,

1. Rancang sebaiknya duit simpanan yang kita ada sekarang.

2. Jika kita dalam perancangan untuk beli sesuatu kehendak bukannya keperluan, tangguh dulu !!

3. Jika kita dalam perancangan untuk mencuba makanan Viral, tangguh dulu !!

4. Jika kita dalam perancangan untuk melancong, tangguh dulu !!

Tangguh !!
Tangguh !!
Dan Tangguh !!
Ini bukan masanya ๐Ÿ˜Š

Berbelanja cara berhemah.
Menyimpan cara berkesan.

Fairuz Aziz
Master Dealer Public Gold
#teamfairuzaziz
AKAUN GAP TU MACAM MANA?

๐—š๐—ผ๐—น๐—ฑ ๐—”๐—ฐ๐—ฐ๐˜‚๐—บ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ (๐—š๐—”๐—ฃ) tu kaedah simpan emas paling mudah dan paling murah di Malaysia. Ia disahkan patuh syariah.

Kelebihan Akaun Emas GAP:

1๏ธโƒฃ Boleh mula beli & simpan ๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐˜€ ๐—ณ๐—ถ๐˜‡๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—น secara online dengan bajet ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—บ๐˜‚๐—บ ๐—ฅ๐— ๐Ÿญ๐Ÿฌ๐Ÿฌ.
2๏ธโƒฃ Tak ada syarat wajib beli setiap bulan. Boleh beli & jual bila-bila masa secara online.
3๏ธโƒฃ Emas tu boleh ๐˜€๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฃ๐—š ๐˜€๐—ฒ๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐˜‚๐—บ๐—ฎ. Tak ada had belian & tak ada had tempoh masa untuk simpan.
4๏ธโƒฃ Kalau beli 1 gram, emas tu kekal 1 gram dalam akaun walaupun harganya dah berubah.
5๏ธโƒฃ Kalau nak keluarkan emas tu & simpan sendiri pun boleh. Boleh keluarkan bila-bila masa.
6๏ธโƒฃ Boleh keluarkan emas fizikal paling kecil ๐—ด๐—ผ๐—น๐—ฑ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ ๐Ÿญ ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ, paling besar emas 1 kilo. Item ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐—ฟ pun boleh. Asalkan cukup baki dalam akaun.
7๏ธโƒฃ Boleh minta PG ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐˜€ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐˜€ ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฟ๐˜‚๐—บ๐—ฎ๐—ต melalui servis dinamakan GIT (Gold In Transit).
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Jangan beli emas!
Pesanan sahabat ini "deep".

Siapa yang dah bertindak simpan emas, Sabar.."We are going to make money..!"

Yang belum simpan emas lagi?
Jangan beli emas tapi tunggu harga emas RM500 baru beli.

Ok? ๐Ÿคญ
Forwarded from Bank Content JE24K
"Secured profit" bila harga emas naik tinggi. Inilah yang dibuat oleh ramai pelabur emas.

Lagi "best" bila adanya Public Gold yang bersedia 100% untuk beli semula "buyback" emas tanpa ada had mahupun kertas kerja yang banyak.

Inilah antara sebab utama mengapa ramai orang beli dan jual emas di Public Gold.

Bila harga emas rendah atau jatuh banyak, semua orang boleh beli tanpa ada sebarang masalah. Manakala bila harga emas naik tinggi atau meroket, semua orang boleh jual tanpa ada sebarang masalah.

Harga emas boleh dikunci "lock price" secara online atau boleh terus datang ke mana-mana cawangan Public Gold. Nak lebih cepat, terus hubungi Introducer Public Gold masing-masing. InsyaAllah mereka akan bantu sebaiknya.

Inilah yang berlaku pada premium customer saya. Belian emas 1kg (1ketul) dan 250gram (2 ketul) pada Mac 2021 telah membuahkan hasil yang lumayan. Teori beli dan tunggu digunakan dalam pelaburan emas. Bukan tunggu untuk beli ya. Haha!.

Bulan Mac 2022, harga emas melonjak sangat tinggi. Jadi saya syorkan kepada beliau untik "secured profit" dengan menjual emas yang dibelinya 1 tahun yang lalu. Setelah tambah, tolak, darab dan bahagi, untung yang dapat sekitar 54k Terus beliau cakap okay. Hihi!.

Simpan 1 tahun dapat untung 54k atau bersamaan 15% di waktu ekonomi yang tak menentu. Okay ke okay gais?

Inilah "real case study" pelabur emas dibawah bimbingan saya. Bukan biasa-biasa gais.

Jadi, kepada semua yang di luar sana, jom sama-sama kita simpan emas sebagai aset / simpanan dan pelaburan di masa depan. Ingat, beli dan tunggu. Bukan tunggu untuk beli.

Kongsikan pengalaman ini dengan orang lain. Moga lebih ramai yang simpan emas dengan selamat bersama Public Gold.



#AmazingJE24K #emasviral #publicgold #gold #goldsaver #goldinvestor

Azril Hisham
Introducer pilihan ramai.
#AuraGold

Kenapa Kak Ina hanya memilih Syarikat Public Gold sahaja bukannya yang lain. Ini antara sebab-sebabnya.
Alhamdullillah bertemu dengan syarikat emas yang terbaik



2 - PUBLIC GOLD:
Selama 12 tahun beroperasi, tiada seorang pun yang beli emas dengan PG tak dapat emasnya.

3 - Public Gold:
Satu-satunya syarikat emas di Malaysia yang ada Sijil Patuh Syariah untuk semua kaedah pembelian.


4 - Public Gold:
Syarikat emas yang buka 24jam sehari 7hari seminggu tanpa cuti di sistem online nya.
TERBAIK...

5 - Public Gold:
Ada 3 kaedah pembelian. Semua golongan masyarakat mampu memiliki emas Public Gold. Rm100 dah boleh bermula.

6 - Public Gold:
Satu-satunya syarikat emas yang meletakkan harga yang sama untuk semua. Tiada harga ahli atau harga dealer.

7 - Public Gold:
Syarikat yang banyak memberi ilmu emas secara percuma di setiap branch dan dapat lucky draw goldbar lagi


8 - Public Gold
Ada berbagai -bagai edisi yang diingini sebagai hadiah pada kawan dan saudara mara.

9 - Public Gold
Mudah dijual dan di beli serta di arrahnukan. Menjadi pilihan utama peminat emas goldbar.

10 - Public Gold
Harganya adalah harga yang paling kerap berubah mengikut harga pasaran dunia. Setiap 20minit harga berubah. Boleh memaksimumkan keuntungan

11 - Public Gold
Sistem LOCK nya sangat memudahkan. Kita boleh kunci harga bila-bila masa 24jam sehari.

12 - Public Gold
Lengkap dengan ciri ciri emas yang baik dan optimum untuk disimpan.

13 - Public Gold
Kredibiliti Public Gold adalah yang terbaik dan sangat telus menyebabkan syarikat gergasi Pos Malaysia menjadi rakan niaganya.

14 - Public Gold
Produk yang diiktiraf LBMA

15 - Public Gold
Spread yang sangat rendah berbanding kedai emas yang lain.

16 - Public Gold
Branch di seluruh Malaysia dan ada di Indonesia dan Singapura.

17 - Public Gold
Ada akaun simpanan emas atau dikenali dengan nama GAP yang sangat memudahkan orang yang kurang mampu menyimpan emas. Serta orang yang tinggal di oversea membeli emas.

18 - Public Gold
Ada menjual barang kemas yang menjadi pujaan hati wanita iaitu PG JEWEL

19 - Public Gold
Ada platform online shopping mall iaitu PG MALL yang memudahkan kita untuk shopping.

20 - Public Gold
Ada polis bantuan di setiap branch PublicGold jadi anda boleh berurusan dengan tenang..


Kalau ada lagi nak tambah silakan.

Sila klik SHARE jika ianya memberi manfaat.

#PublicGoldTetapTerbaik
#kakinaPublicGold
๐Ÿ’ก๐‰๐š๐๐ข๐ฅ๐š๐ก ๐ฉ๐ž๐ฆ๐›๐ž๐ฅ๐ข ๐›๐ข๐ฃ๐š๐ค! ๐๐ž๐ฅ๐ข ๐ฌ๐ž๐›๐ž๐ฅ๐ฎ๐ฆ ๐ก๐š๐ซ๐ ๐š ๐ž๐ฆ๐š๐ฌ ๐ฌ๐ž๐ฆ๐š๐ค๐ข๐ง ๐ฆ๐ž๐ง๐ข๐ง๐ ๐ค๐š๐ญ! โ†—๏ธ

Sempena ๐— ๐—ถ๐—ฑ ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฐ๐—ต ๐—ฆ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐ŸŽ‰,
Rebut peluang ini untuk shopping barang kemas sepuas hati ๐Ÿ˜ kerana pelbagai tawaran menarik menanti anda. ๐Ÿฅณ

๐Ÿ”ฅ Upah RM25/g (kecuali koleksi jam tangan)
๐Ÿ”ฅ EPP Premium RM1/g
๐Ÿ”ฅ Bayaran ansuran EPP 6
๐Ÿ”ฅ Diskaun RM10
๐Ÿ”ฅ Diskaun 1.5%

๐Ÿ›’ ๐˜ฝ๐™š๐™ก๐™ž ๐™จ๐™š๐™ ๐™–๐™ง๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™จ๐™š๐™—๐™š๐™ก๐™ช๐™ข ๐™ฉ๐™š๐™ง๐™ก๐™–๐™ข๐™—๐™–๐™ฉ!
https://bit.ly/pgjewelcatalogue
https://bit.ly/pgjewelcatalogue
"Saya tak minat emas tapi duit saya minat."

Saya faham. Saya pun sama juga, dulu.

Sebenarnya, bukan tak minat, cuma belum faham kenapa kita kena ada emas sebagai simpanan untuk jangka masa panjang.

Salah satu sebabnya, emas ni tak nampak "nombor". Sedangkan bagi yang faham, emas ni pun duit.

Kat mana nombor emas?
Dekat mana lagi kalau bukan gramnya!

Kita boleh tengok pada 1 gram emas, makin meningkat nilainya.

Tahun 2000 = R M 35
Tahun 2008 = R M 95
Tahun 2016 = R M 170
Tahun 2021 =R M 270

Duit kertas pula?

Setiap 1 ringgit, nilai makin jatuh.

Tahun lepas = 80 sen
Tahun ini = 70 sen
Tahun depan = 60 sen.
Lagi 5 tahun mungkin 30 sen.

Sekarang, antara emas dan duit kertas yang mana lagi berbaloi disimpan walaupun keduanya adalah duit?

Biasanya, ramai yang jawab "EMAS".

Cuma itulah, berapa orang yang nampak tapi tak nak simpan. Jadi, kena simpan kedua-duanya sekali.

Emas dan duit.

Duit kertas untuk simpanan jangka masa pendek, emas untuk jangka masa panjang.

Dah jelaskan? Jadikan hari ni sebagai permulaan untuk simpan emas sekurang-kurangnya RM100 sebulan untuk simpanan emas ๐Ÿ˜Ž


Shukri Hanafi
Star Founder Master Dealer Public Gold.