Minda Niaga Akademi Cikgu iEta
155 members
101 photos
285 links
Download Telegram
to view and join the conversation
JATUH CINTA DENGAN SAFI SHAYLA?
.
Kenapa tu? Kenapa dah jatuh cinta dengan Safi Shayla? Ha, begini ceritanya.
.
Sel… https://t.co/1YjrgOF65H
Bagus email tentang 10 AMALAN YANG TERBALIK ni. Mungkin boleh dikongsi bersama. Email ini saya dapat daripada sepup… http://bit.ly/10amalanterbalik
Perkara negatif kalau dilayankan, memang jadi macam bangang. Maka usahlah membangangkan diri melayan perkara² negat… https://t.co/9TNpxUwrP4
9/2/2020.
8am - 12pm.
Perjumpaan Ibu Bapa dan Guru di Tahfiz Surau Al-Aziziah, AU1, Taman Keramat.

"Sayangi Al-Quran dan bersahabatlah dengan Al-Quran." Pesan @CikguiEta
Forwarded from INFO TIPS SOCIAL MEDIA
Instagram dan Blog 2 Social Media yang sangat sinonim untuk penyatuan Ummah.

Subhanallah. Indahnya Social Media ciptaan manusia yang Allah anugerahkan idea kepada Abam Mark untuk kita manusia manfaatkannya. 😍

Banyak sangat @CikguiEta ingin kongsikan kepada semua Usahawan yang hadir pada Sabtu ni. Kita Fokus bab Instagram sahaja.

Daftar sini ya. 😊http://bit.ly/rahsiaLikesFreeTanpaAds
Forwarded from INFO TIPS SOCIAL MEDIA
SEMINAR TELEGRAM MARKETING (BASIC)

Hasil pengalaman @CikguiEta nama sebenar @MarsitahMatSaad sendiri dapat duit dari Telegram, maka lahirlah Seminar ini.

Tarikh : 21 Mac, 2020
Hari : Sabtu
Masa : 9am - 12pm
Tempat : Dewan Kuliah Masjid Al-Ansar, Taman Keramat Kuala Lumpur.

Seat terhad untuk 20 orang sahaja. Daftar segera di sini bit.ly/TelegramBasic
@KisahCikguiEta

Masalah utama Usahawan ialah tiada ilmu. Kadangkala ada ilmu tetapi ilmu berguru dengan penipu, guru yang salah. Makanya teknik dibawa pun selamanya salahlah.

Maka jadilah serba-salah. Ingatkan selama ni betul dahlah. Rupanya hurm. Hampehnya lah.
Guru yang salah bukan untuk dijaja. Sebaliknya kitalah yang perlu bijak olahkannya. Ambil yang betulnya sahaja. Yang tidak betul, usah diteruskan usah diajarkan. Hurm. Memanglah serba-salah. 😅

Jadi, teruskanlah belajar hingga berjumpa teknik dan ilmu yang betul. Selain pengalaman sendiri, berguru juga perlu. Usah marah melulu. Sebab bukan semua benda setiap dari kita ini tahu.

@CikguiEta memang suka menimba ilmu walaupun banyak sudah tahu, banyak lagi sebenarnya yang tidak tahu. Belajar bukan nak tunjuk pandai dan memandai-mandai. Tetapi bertujuan memperbaiki kualiti ilmu yang ada.

@InstaBasicSantai salah satu pengalaman @CikguiEta sepanjang bertapa di dunia SocMed Instagram. Alhamdulillah berguru dari terus tersesat meraba tak ketentuan hala selamanya. Keberkatan belajar dan berguru hendaklah dijaga sepanjang hayat kita. Usah taksub sudahlah ya. 🙄

2 seat lagi kosong daftar terus di sini http://bit.ly/rahsiaLikesFreeTanpaAds

Sumber Asal : bit.ly/MasalahUsahawanOnline
SOALAN :
Salam cikgu.. Nape nak bayar dia keluar camni ek.

JAWABAN :

Yang tu dah close. Offer kali pertama dan offer kali ke dua sempena hari Jumaat haritu sahaja.

Sekarang ni, boleh daftar di sini http://bit.ly/rahsiaLikesFreeTanpaAds

Sebab itulah kena cepat-cepat grab bila dibuka form dan bila ada offer cepat-cepat isi jangan berlengah. 😊

Terima kasih tanya. 😊

PESERTA :
Sama sama cikgu, tapi saya instagram pun takde lagi, lepas ke saya ni cikgu 😅

@CikguiEta :
Tak apa. Sabtu ni kita buat sesi praktikal ya. Nak mudah bawalah laptop. Tak ada laptop, guna smartphone boleh sahaja. 😊

2 seat sahaja lagi berbaki. Yang hendak belajar sahaja daftar sini http://bit.ly/rahsiaLikesFreeTanpaAds
Forwarded from INFO TIPS SOCIAL MEDIA
Rahsia Instafamous dan IG Shop disegani ramai.

Penulisan di Social Media tidak sama seperti penulisan di Blog. Instagram dan Blog, 2 Social Media yang sangat sinonim untuk penyatuan hati ramai manusia.

Subhanallah. Indahnya Social Media ciptaan manusia yang Allah anugerahkan idea kepada Abam Mark untuk kita pengguna laman Sosial manfaatkannya. 😍

Bukan sekadar Rahsia Likes Free Tanpa Ads. Kaedah Close Sales dan Follow Up pun @CikguiEta kongsikan. Eh, banyak sangatlah yang Cikgu IEta ingin kongsikan kepada semua Usahawan yang hadir pada Sabtu ini.

Memang kita Fokus bab Instagram sahaja. Berbaki 2 seat sahaja lagi. Bawa produk anda jika ada untuk kita praktikalkan khusus di Instagram Sabtu ini ya. @InstaBasicSantai 😀

http://bit.ly/rahsiaLikesFreeTanpaAds
Forwarded from INFO TIPS SOCIAL MEDIA (@CikguiEta @RahsiaSocialMedia Buat duit dengan Blog Sales di Instagram)
Ini juga antara punca rezeki kita tersekat. Buat sales tak menjadi. Sales ni ada seni. Begitu juga menulis. Bukan semua orang ada bakat dan seni menjual dan menulis tau. 😁

Begitu juga dengan mengajar. Tak semua orang boleh mengajar.

Macam mana nak menjual? Macam mana nak menulis? Macam mana nak mengajar?

Semua ni kena belajar. Dah belajar kena amalkan. Nak mengajar ilmu yang sudah diajar, wajib minta izin. Jika tidak minta izin, keberkatan menuntut ilmu terus hilang. Dapatlah duit tetapi, kehidupan susah nak tenang. Sebab, tak minta izin serupa mencuri. Mencuri ni berdosa. 😊

Biarpun sedikit ilmu kita dapat dari seseorang tu, wajib minta izin jika nak mengajar.

Macam mana nak close sales? Macam mana nak dapat skill penulisan yang baik?

Banyakkan membaca dan teruskan belajar selagi bernyawa, usah putus perbaharui ilmu. @CikguiEta sentiasa belajar dan suka membaca.

Sampai masa, akan dapat rentak close sales sendiri dan gaya penulisan tersendiri. Begitulah.

@MarsitahMatSaad tu nama sebenar Cikgu. 😊
Dari membawang tak ketentuan hala, baik kita cerita macam mana nak buat duit dengan Blog dan dapat sales dari InstaGram lagi best kan... 🥰

Sepatutnya 15/2/2020 yang lalu, sudah selesai. Disebabkan Cikgu iEta sakit kuat, tunda kepada 29/2/2020.

Tekan sini http://bit.ly/InFoSeminarInstaBasicSantai pada yang berminat menyertai Seminar @INSTABASICSantai ya. InShaa Allah ada tools baru @CikguiEta ingin kongsikan. ❤️