Emas dan Dinar Masa depan
97 subscribers
523 photos
23 videos
8 files
209 links
Emas Dijadikan Indah Pada Pandangan Manusia
Download Telegram
9. KEMUDAHAN JUAL EMAS GAP ONLINE

Emas dalam akaun GAP boleh dijual secara online 24 jam dengan mudah dan selamat.
10. AKAUN EMAS GAP UNTUK MENGERJAKAN UMRAH

Emas dalam akaun GAP Public Gold boleh digunakan untuk mengerjakan umrah apabila mencukupi emas 10 dinar ataupun 42.5g emas dalam akaun GAP.
11. PEMBELIAN BARANGAN DENGAN AKAUN GAP MELALUI PG MALL


PG MALL adalah platform terbaru Public Gold iaitu pembelian pelbagai barangan dan perkhidmatan menggunakan emas GAP secara online. PG MALL telah dilancarkan pada bulan julai 2016 iaitu suatu pusat jual beli barangan dan perkhidmatan menggunakan emas dalam akaun GAP.

Pelbagai barangan dan perkhidmatan telah disediakan untuk ahli Public Gold membeli belah menggunakan emas pertama di dunia.

Layari www.pgmall.my untuk melihat pelbagai barangan dan perkhidmatan yang disediakan dengan kemudahan membeli menggunakan emas gap secara online.
12. AKAUN GAP TANPA HAD MASA ATAU JUMLAH

Penyimpanan emas dalam akaun GAP tiada tarikh luput atau had masa dan tiada had jumlah simpanan emas.
13. EMAS GAP BOLEH DILETAKKAN PENAMA WARIS DAN AKAUN BERSAMA ANAK

Emas dalam akaun GAP boleh dinamakan pewaris dan juga boleh diletakkan nama anak yang berumur kurang 18 tahun melalui akaun bersama atau “joint account”.

Tabungan emas GAP untuk anak-anak adalah sebagai pelaburan, tabungan pendidikan, insurans, bekalan kecemasan dan sebagainya kerana emas dalam akaun GAP boleh dijual bila-bila masa oleh ibu bapa apabila memerlukan wang.
14. PENAMBAHAN BELIAN EMAS GAP FLEKSIBAL

Penambahan pembelian emas dalam akaun GAP boleh dilakukan mengikut bajet masing-masing minima RM50 atau sebaiknya beli emas gap dalam gandaan 1 gram untuk patuh syariah dan tiada syarat wajib beli dalam jumlah tertentu atau tempoh tertentu. Pembelian penambahan emas gap adalah telus dimana jika pembelian bukan dalam gandaan 1 gram, berat emas yang dibeli ditukarkan kepada berat emas sehingga 4 titik perpuluhan.
15. PENGAKTIFAN BAKI MINIMA HANYA 1 GRAM DALAM AKAUN GAP

Pegangan baki minima di dalam akaun gap hanya 1 gram sahaja iaitu hanya perlu tinggal baki 1 gram dalam akaun GAP supaya akaun GAP sentiasa aktif. Baki minima yang perlu disimpan dalam akaun emas Public Bank, GIA (Gold Investment Account) adalah 5 gram.

Jika telah keluarkan semua emas dalam akaun GAP, akan dikenakan yuran pengaktifan akaun GAP RM50 untuk aktifkan semula akaun GAP.
16. PROGRAM KUMPUL EMAS FIZIKAL PERTAMA DI MALAYSIA DAN ASIA

Program GAP (Gold Accumulation Program) adalah program kumpul emas pertama di Malaysia dan Asia. Satu-satunya syarikat pelaburan emas yang menyediakan peluang mengumpul dan memiliki emas pelaburan modal rendah hanya Public Gold.
17. PENYIMPANAN EMAS SELAMAT DI MANA SAJA BERADA

Program GAP Public Gold adalah bagi pelabur emas yang takut menyimpan emas sendiri di rumah, peminat emas modal rendah atau pelabur emas yang berada jauh dari cawangan Public Gold atau luar negara berpeluang melabur atau menyimpan emas dengan selamat dalam akaun GAP.
18. PENGELUARAN EMAS SERENDAH GOLD BAR 1 GRAM

Pengeluaran emas fizikal dalam akaun GAP sekurang-kurangnya 1 gram emas iaitu boleh mengeluarkan minima gold bar 1 gram 24K LBMA bebas GST.
19. PENYEDIAAN ARAHAN BULANAN BANK

Penyimpanan emas tetap bulanan boleh dilakukan dengan Arahan tetap bulanan (monthly standing instruction) bagi mengumpul pengumpulan emas yang tetap seperti RM200 sebulan dan sebagainya. (boleh call mana-mana bank untuk buat standing instruction)
20. KEMUDAHAN PAJAK JONGKONG EMAS LBMA

Emas pelaburan dari akaun GAP seperti gold bar LBMA atau emas dinar LBMA mudah digadai di 65 cawangan Ar-Rahnu POS seluruh Malaysia.

Program GAP Public Gold adalah penyimpanan atau penggumpulan emas paling murah dan selamat untuk mendapat emas pelaburan termurah bebas GST atau barang kemas 916 tanpa risiko kerugian atau ditipu.
21. AKAUN EMAS GAP TELAH MENDAPAT SIJIL PATUH SYARIAH

Alhamdulillah, akaun emas GAP telah mendapat sijil patuh syariah dari panel syariah Amanie Advisor. Semua emas dalam akaun emas GAP Public Gold, semuanya 100% emas fizikal.


Pembelian emas GAP selamat kerana pembeli emas berurusan terus dengan syarikat Public Gold dan boleh membeli emas mengikut kemampuan sendiri untuk mengumpul emas.

Bertindak segera membeli emas gap 1 gram sebagai tapak permulaan pelaburan emas untuk menyimpan emas sedikit demi sedikit sebagai pelindung harta di saat kenaikan harga barang, penyelamat kejatuhan wang di waktu ekonomi yang tidak menentu, pengelak kebocoraan wang, dana waktu kecemasan, penjana keuntungan dan pelaburan terbaik pada waktu harga emas masih rendah.
Public Gold adalah syarikat jual beli emas dan perak berlandaskan syariah yang terbesar di Malaysia. Ibupejabat terletak di Bayan Lepas, Pulau Pinang. Mempunyai 16 cawangan di Malaysia, dan 3 cawangan di Indonesia. Merupakan jenama emas yang paling dipercayai sejak 2008 dan diterima meluas oleh ar-rahnu di Malaysia.

Disahkan Patuh Syariah

Jual beli tanpa was-was. Transaksi jual beli telahpun disahkan patuh syariah oleh firma syariah terkemuka, iaitu Amanie Advisors Sdn. Bhd.

Transaksi Di Hujung Jari

Mudah. Anda boleh beli emas 100% secara online, 24 jam sehari, walaupun anda tinggal di mana sahaja seluruh dunia.

Penghantaran Emas Berinsuran

Tak perlu keluar rumah. Public Gold menyediakan servis pos emas berinsuran terus kepada anda melalui servis GIT (Gold-in-Transit).

Simpan Emas Percuma

Tak perlu bimbang untuk simpan emas sendiri. Public Gold menyediakan fasiliti simpanan emas percuma melalui Akaun Emas GAP.

Harga Lebih Rendah

Harga kami lebih rendah berbanding harga yang dijual di kedai-kedai emas. Ini kerana anda membeli terus daripada Public Gold (kilang emas).

Jaminan Beli Balik

Public Gold jamin beli balik emas keluarannya pada harga tinggi, walaupun kondisi emas tersebut calar, kemek ataupun bengkok.

www.publicgold.me/pggold2u
4 CARA BELIAN EMAS DI PUBLIC GOLD, (LATEST UPDATE)

Secara ringkasnya:

1️⃣ OUTRIGHT (FULLPAYMENT)
• Sesuai jika ada bajet sekurang-kurangnya RM 1000
• Boleh mula dengan 1 dinar (4.25g) full payment

2️⃣ OUTRIGHT (SEPP)
• Sesuai jika ada bajet bulanan sekitar RM 200
• Boleh mula dengan 1 dinar (4.25g) bayar 6x selama 6 bulan

3️⃣ AKAUN EMAS GAP
• Sesuai jika tak suka terikat dengan komitmen
• Bajet kecil hingga bajet besar pun boleh.
• Boleh mulakan serendah RM100.
• Tiada upah simpan dan tiada had simpanan
• Boleh keluarkan emas fizikal dan simpan sendiri

4️⃣ GAP AUTODEBIT (TERBARU)
• Konsep sama seperti GAP
• Sesuai untuk mereka yang ingin disiplinkan diri menyimpan setiap bulan
• Minimum RM 100 dan tiada had maksimum

Nota penting:
• Transaksi adalah secara terus ke akaun Rasmi Public Gold.
• Semua kaedah disahkan patuh syariah oleh Amanie Advisors, diketuai Datuk Dr Mohd Daud Bakar yang juga pengerusi majlis penasihat syariah Bank Negara Malaysia.
𝗔𝗞𝗔𝗨𝗡 𝗚𝗔𝗣

Saya kongsikan di sini beberapa FAQ's tentang akaun GAP, semoga bermanfaat. in

𝗔𝗣𝗔 𝗜𝗧𝗨 𝗔𝗞𝗔𝗨𝗡 𝗚𝗔𝗣?

Akaun GAP ni macam akaun bank, tapi kita simpan emas.

Penyata tunjukkan baki dalam gram, bukan RM.

𝗕𝗘𝗥𝗔𝗣𝗔 𝗕𝗘𝗟𝗜𝗔𝗡 𝗠𝗜𝗡𝗜𝗠𝗔?

Belian mimima cuma RM100. Harga sekarang sekitar RM280+ bermakna dgn RM100 kita dapat 0.35XXg. Nak beli lebih takda masalah. Lagi lah cepat gram bertambah.

Kita himpun hingga cukup untuk kita tebus mana² item gold bar atau dinar yg Public Gold jual - 1g boleh, 1kg pun boleh - 𝙖𝙨𝙖𝙡𝙠𝙖𝙣 𝙠𝙞𝙩𝙖 𝙩𝙞𝙣𝙜𝙜𝙖𝙡𝙠𝙖𝙣 𝙢𝙞𝙣𝙞𝙢𝙖 1𝙜 𝙙𝙖𝙡𝙖𝙢 𝙖𝙠𝙖𝙪𝙣 𝙨𝙪𝙥𝙖𝙮𝙖 𝙖𝙠𝙖𝙪𝙣 𝙩𝙖𝙠 𝙩𝙪𝙩𝙪𝙥 & 𝙠𝙚𝙠𝙖𝙡 𝙖𝙠𝙩𝙞𝙛.

Anggaplah 1 Gram tu ibu duit, magnet rezeki, magnet kekayaan anda ya!

Kalau akaun tutup nak buka semula ada fee RM50.

𝗔𝗣𝗔𝗞𝗔𝗛 𝗖𝗔𝗦² 𝗬𝗔𝗡𝗚 𝗗𝗜𝗞𝗘𝗡𝗔𝗞𝗔𝗡?

Tiada yuran pendaftaran, simpanan atau apa² yuran tersembunyi. Bila kita beli emas melalui GAP simpanan percuma saja. Tiada cas apa². Setiap sen kita terus tukar jadi emas fizikal.

Kita cuma bayar premium (mcm kos upah,nkos pembuatan) masa kita tebus, ikut size item yg kita tebus. Contohnya 10g cuma RM15, 100g RM70.

Oh dan bayar duit pos(GIT) RM10 kalau kita nak mereka pos ke rumah.

𝗕𝗘𝗥𝗔𝗣𝗔 𝗥𝗠 𝗦𝗔𝗬𝗔 𝗞𝗘𝗡𝗔 𝗖𝗢𝗠𝗠𝗜𝗧 𝗦𝗘𝗧𝗜𝗔𝗣 𝗕𝗨𝗟𝗔𝗡?

Tiada komitmen melainkan dengan diri anda sendiri. Nak beli setiap minggu boleh, 10 kali sehari boleh, sebulan sekali boleh, setahun dua kali pun boleh. Tapi tentulah lebih kerap dan lebih konsisten akan lebih cepat nampak hasil.

𝗔𝗗𝗔𝗞𝗔𝗛 𝗚𝗔𝗣 𝗠𝗘𝗠𝗕𝗘𝗥𝗜 𝗣𝗨𝗟𝗔𝗡𝗚𝗔𝗡 𝗕𝗨𝗟𝗔𝗡𝗔𝗡?

GAP hanya platform membeli emas dan menyimpan emas yang anda beli itu. Emas tidak menjana pendapatan atau bercambah biak, akan tetapi nilainya berkembang sedangkan nilai duit kertas mengecut dihakis inflasi.

Maka jika anda beli 1g dan tak menambah belian, selepas 10 tahun anda masih ada 1g saja. Yang berbeza cuma jika sewaktu anda beli harganya RM180 segram dan selepas 10 tahun harganya jadi RM450 segram, nilai tabungan anda sudah meningkat sebanyak RM270. Tapi, adakah pertambahan RM270 ini memberi perubahan kepada kewangan kita.

Berbanding mereka yang dah simpan 100gram, 200gram apa lagi 1kg.

Jika anda teruskan membeli dengan konsisten anda akan beri *'VOLUME'* dalam tabungan anda, dan peningkatan harga emas akan memberi anda keuntungan lebih banyak.

𝗕𝗢𝗟𝗘𝗛𝗞𝗔𝗛 𝗦𝗔𝗬𝗔 𝗗𝗔𝗣𝗔𝗧𝗞𝗔𝗡 𝗧𝗨𝗡𝗔𝗜 𝗗𝗔𝗥𝗜 𝗦𝗜𝗠𝗣𝗔𝗡𝗔𝗡 𝗦𝗔𝗬𝗔?

Ada 2 Cara: Pajak dgn ArRahnu atau jual balik(buyback) kepada Public Gold. Kedua² ini anda boleh buat atas talian, ikut harga emas semasa, jika gram di Akaun GAP belum dikeluarkan ke tangan kita.

Contohnya jika anda sudah mengumpul 30g dan perlu guna duit dan mahu menjual 10g, boleh jual pada PG dan duit akan dikreditkan dalam akaun bank anda dalam masa 2 hari bekerja biasanya. Syaratnya maklumat peribadi seperti IC dan akaun bank sudah dikemaskini dalam akaun PG anda.

𝗔𝗗𝗔𝗞𝗔𝗛 𝗚𝗔𝗣 𝗣𝗔𝗧𝗨𝗛 𝗦𝗬𝗔𝗥𝗜𝗔𝗛?

Membeli dan menghimpun emas dalam akaun GAP telah diteliti dan diberikan pengesahan patuh syariah oleh Amanie Advisors, pakar perunding syariah bank², institusi² kewangan dan syarikat² di dalam dan luar negara.

Best kan Akaun GAP!

Nota kaki: pastikan anda ws saya selepas register untuk proses bimbingan ya
[Alert Harga] 🔺Harga emas GAP naik, RM1/g lebih tinggi berbanding semalam

Harga hari ini:

RM 100 = 0.3774 gram
RM 265 = 1.0000 gram

Statistik Julai 2022
Tertinggi: RM278 (02/07)
Terendah: RM264 (16/07)

Statistik 2022
Tertinggi: RM301 (09/03)
Terendah: RM264 (07/01, 16/07)
𝗠𝗮𝗻𝗳𝗮𝗮𝘁 𝗘𝗺𝗮𝘀 𝗞𝗲𝗽𝗮𝗱𝗮 𝗣𝗲𝗻𝘆𝗶𝗺𝗽𝗮𝗻

1⃣ Menyimpan nilai, dengan menukar duit kertas kepada emas , kita sebenarnya melindungi pendapatan dan usaha dari miskin oleh inflasi.

2️⃣ Mengawal sikap boros belanja dan mencegah kebocoran simpanan

3️⃣ Sebagai harta dan aset jangka panjang yang meningkat nilai.

4️⃣ Mudah cair. Jika kita masih guna sistem matawang , emas boleh dirahnu/gadai atau jual jika perlukan duit tunai. Jika sistem kewangan tiada, emas boleh guna untuk barter trade.

5️⃣ Mudah alih. Satu-satunya aset dan harta yang boleh dibawa kemana-mana.

6️⃣ Mudah untuk urusan kehidupan contoh zakat, umrah, haji, kurban, pendidikan, perkahwinan, dan lain-lain

7️⃣ Sebagai insurans kepada kekayaan yang dimilki.

Bagi yang selalu gagal menabung duit tunai , cuba menabung dengan EMAS.

Boleh mula menabung serendah RM100 dengan GAP Public Gold .

Daftar Percuma Public Gold
https://publicgold.me/pggold2u
MENGAPA ORANG KAYA SIMPAN EMAS?

Cuba tengok gambar di bawah. Mereka ini mempunyai kekayaan luar biasa nilai bersih berbillion USD. 7 keturunan tak habis makan, namun mereka masih memilih menyimpan emas. Dan akhir-akhir ni makin ramai orang Super Rich yang borong emas. Kenapa ya?

Kenapa nak simpan emas sedangkan duit dah banyak?

Sebenarnya mereka tahu sesuatu dan nampak sesuatu yang kita tak nampak. Sudah tentu semua orang kaya ni bukan sebarangan orang. They are smart and brilliant. Mereka buat sesuatu mesti bersebab dan berdasarkan analisis/fakta. Boleh baca info di gambar

Salah satu adalah kerana emas adalah pelindung kekayaan. Mereka mahu melindungi kekayaan mereka dari kesan inflasi. Mereka yang kaya pun takut dengan inflasi. Jadi, kita lagilah kena risau. Duit simpanan kita pun akan terhakis kerana inflasi. Kebanyakan negara di dunia menunjukkan peningkatan kadar inflasi termasuk Malaysia.

So pelbagaikan simpanan kita 😊
The owner of this channel has been inactive for the last 5 months. If they remain inactive for the next 8 days, they may lose their account and admin rights in this channel. The channel will remain accessible for all users.