INFO TIPS BLOGGING & BUSINESS via SocMed
196 members
301 photos
2 videos
1 file
472 links
@CikguiEta Social Media Expert

Paid/Gift Review/Invitation tekan sini
πŸ“² bit.ly/37DeWfm

Nak Coaching tekan sini
πŸ“² bit.ly/CikguNakCoaching

BlogiEta.com
DuniaNiagaiEta.blogspot.com
Download Telegram
to view and join the conversation
Mohon maaf. Ada pula yang keluar dan masuk group atau channel itu maka admin akan banned teruslah ya. πŸ˜‹
Saya pernah jual instagram. Punyalah ramai yang survey? 18 orang, orang ke 19 baru beli. Sebab tu dongibab keep it up. 😁

Posting yang sendu kena shadowban dan tak rajin buat engagement macamnilah contohnya. πŸ˜†

Ramai followers yakmat ni... 😜

Sebenarnya banyak lagi fakta kenapa posting ni sendu
IG : bit.ly/2DLEtp1

Ni follower lagilah ciput. 394 je. 😝
Fb : bit.ly/2Lm3taQ

Nak cerita banyak sangat. Saya hanya bermula sebagai Blogger. Kini saya gembira dengan semua SocMed yang saya dah guna.

❀️Mini Seminar : Instagram❀️

Khas untuk penduduk Taman Keramat, Kemensah Height dan Hulu Kelang, selama 4 jam Cikgu iEta bantu rungkai masalah anda di Instagram.

Tempat terhad.
Daftar sekarang
πŸ‘‰πŸ» bit.ly/daftarminiseminar
Dari Advanced Blogging beliau terjumpa dari Telegram @CikguiEta ni.

Alhamdulillah bermanfaat juga Kelas Borong Direct China (KBDC) untuk UsahaWanΒ² hebat. Syukur Alhamdulillah.

FREE Nota Close Sales.
T.me/marsitahmatsaad/kbdc
Saya minta maaf kepada semua jika saya tersalah tersilap dan melukakan hati sesiapa tanpa saya sedar atau dengan sedar.

Saya masih di hospital urusan suami saya ke wad. Maaf semua. πŸ™
Q & A : Perlu ke tidak flush friendlist Cikgu?

1) Ada masa perlu ada masa tidak perlu.

1.1) Perlu jika ghost, fake account atau spy stalker detected.

1.2) Perlu jika tidak pernah engage dengan posting kita.

2) Tidak perlu jika friendlist belum capai had maksimum.

2.1) Tidak perlu jika friend kita itu rajin engage dengan kita.

2.2) Sebab ada orang tak flush friendlist dia tapi dia block sahaja semua orang yang tidak sependapat dengannya dan bilamana dia berprasangka friendlist dia tu akan menggugat dirinya atau kredibiliti dia.

2.3) @CikguiEta menulis dari pengalaman dan sudah terjumpa manusia yang sedemikian.

3) Sukahati kitalah sebab lubuk Social Media tu, kita yang empunya bukan orang lain.

3.1) Jadi kita sendiri tentukan perlu flush yang negatif dan sampah atau tidak. Perlu simpan aura positif atau flush.

Sumber : Facebook.com/story.php?story_fbid=10216269215302890&id=1228493878

@CikguiEta (@MarsitahMatSaad)
Social Media Expert
Forwarded from Minda Niaga Akademi Cikgu iEta (@CikguiEta BlogiEta.com @MindaNiaga Social Media Expert. Freelance Blogger & Speaker.)
Kawan-kawan, usah bersedih.

Allah hadirkan rezeki di luar jangkaan untuk mencukupkan rezeki yang cukup-cukup makan. Sebab Allah nak uji hambaNYA bersyukur atau tidak atas semua nikmat pemberiannya.

Bila kita sentiasa bersyukur, Allah selalu berikan rezeki di luar jangkaan kita. Alhamdulillah syukur kepada Allah. Tak pernah lagi kan kita ni tak ada makanan? Jadi bersyukurlah. Fikirkan keperluan. Mana perlu tangguh, tangguhkan.

@CikguiEta Channel
@MarsitahMatSaad Personal
Blogger Social Media Expert.
Tentang Rezeki.

Throwback lagi ☺️
Duit ni saya dapat hasil saya beri Kursus 'Pengurusan Stress' kepada Guru-Guru di Sekolah Rendah Agama Mu'adz Bin Jabal, Setiawangsa.

"Fikirkan kerja itu ibadah dan urusan keluarga itu tanggungjawab. In Shaa Allah kurang stress. Stress ni atas kita. Jika minda kita kata stress, memanglah stress. Betulkan Mindset kita". Ini antara yang saya sebutkan kepada Guru-Guru dan Guru Besar di sekolah itu.

Allahuakbar. Alhamdulillah. Inilah rezeki tahun 2016, saya dapat pada awal tahun 2017 dan hampir pada penghujung tahun 2016, saya dianugerahkan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) dari Ketua Setiausaha Negara (KSU).

Manisnya menjadi seorang Guru dan diberi amanah memberi kursus kepada rakanΒ² sekerja lain. Nikmatnya tidak ternilai dengan wang ringgit.

Kesimpulannya : Rezeki masing-masing. Rezeki kita memang Allah dah tentukan. Redhalah dengan ketentuan Allah. Walau pun sedikit mahu pun banyak. Kita kena sentiasa bersyukur. 😍

@CikguiEta
(@MarsitahMatSaad)
Subhanallah. Rezeki di luar jangkaan.

Dulu pernah sekali dapat top fan badge dari Puan Guru Ainon Mohd . Tapi masa tu tak pandai berfb lagi. Tak adalah klik. Ralat pula tak klik. Maklumlah ilmuwan begini amat bernilai ilmu mereka tau.

Ni dah pandai fb. Rasa terharu bila orang hebat seperti Prof Dr Muhaya sudi beri top fan badge ini. Pada orang lain mungkin biasa. Tetapi pada @CikguiEta (@MarsitahMatSaad), ianya sangat berharga tau nilainya. Subhanallah. Alhamdulillah.

Terima kasih Prof Dr Muhaya. ❀
Dah lama tamat Perkongsian Tips nak cepat dan laris produk bisnes ni. 😍

Alhamdulillah. 😁

Masa tu semuanya buat sambilan sahaja. Mengantuk, tido. Sales fuhhh. Syok giler. Semua online sahaja. πŸ˜‚

@MarsitahMatSaad
T.me/cikguieta
Assalamualaikum. Hai hai hai. 🌹

Siapa nak tahu camner nak buat duit dengan Blog dan sale di Instagram follow πŸ‘‰ facebook.com/Cikguieta πŸ‘ˆ

Jemput Like Page ini juga ya

πŸ‘‰ facebook.com/ietamatsaad

πŸ‘‰ facebook.com/Ehsan.Islamic.Preschool

πŸ‘‰ facebook.com/ZeroCostOnlineMarketing

Terima kasih ya. Semoga melimpah ruah rezeki kalian semua. Aamiin 😍
Penat beriklan sales tak ada pun. Orang whatsapp pun takde. 😒

RAHSIA SOCIAL MEDIA, pasti anda teruja bila anda dah tahu rahsianya. Nak dapatkan sales pun senang bila sudah ada ilmu. Ilmu ini sesuai anda gunakan untuk berniaga di Social Media pada bila-bila masa sahaja.

Yang serius nak tahu sahaja terus whatsapp sini ya bit.ly/naktahurahsiasocmed

Jom kongsikan. 😍
Lepastu kau cakap "Saya ambil ya, nak sedekah kat orang dapat manfaat bersama".

Cuba orang buat kau punya, apa kau rasa?

Tak berkat hidup sepuluh keturunan pun. Selagi kau tak minta ampun pada empunya kudrat. Benda nampak simple tapi sebenarnya kalau dah hilang berkat.

Hilang keberkatan dalam menuntut ilmu, hilang keberkatan dalam mencari rezeki. Umpama kau hidup bagi emak bapak kau dan anak-anak kau hasil rezeki yang kau curi.

Halal ke haram? Jawablah dengan Allah sendiri.

Ada benda boleh dihalalkan tapi kalau dah Ebook orang jual di Shopee tanpa izin, kau dah kenapa? Nak masuk neraka ke jual idea orang? Berdosa masuk neraka tau sebab itu milik orang kau tak minta izin.

@CikguiEta (@MarsitahMatSaad)
Anti plagiat dan tahu ramai masuk channel orang nak ambil idea dan ayat. Bawaklah semua ke akhir hayat, memang seluruh kehidupan tak akan berkat. Sebab mencuri tak minta izin tu tak beradab. Ishlah hai. Macam-macam perangai. 🀦🀦
"1 kali orang sombong dengan kita, doploh kali kita usah sibukkan mereka. Jangan dok memandai share apa pun jika orang tak mahu. Share pada tempatnya dan pada yang mahu sahaja. Faham tu Cikgu iEta."

"Baiklah Sifuku." Kata @CikguiEta πŸ˜†

Wehlah @CikguiEta pun ada Guru apa. Bukan main belasah suka-suki hati je nak sharing. Ada benda fikir sendiri. Ada benda tanya Guru. Camtulah kalau nak success. Hidup berguru.

Sebab tu buat seminar. Buat Group Coaching. Hanya pada yang mahu. Tak mahu sudahlah. Apa @CikguiEta kisah? Tak kisah punlah. πŸ˜†

Faham ke faham? Kalau faham, sharelah. Hehe. 😁

Yang nak tahu mehlah klik je link ni πŸ‘‰ bit.ly/naktahurahsiasocmed takpe dia tak gigit pun jari-jemari tu. πŸ˜…